top of page

Agenda

07/05/25
De vuurvlieg, de aardbei en de zeeschildpad. Een voorstelling met gedichten, tekeningen, informatie en muziek door de Klimaatdichters. Cultuurcentrum Hasselt, informatie volgt.

28/11/24

Klimaatdichters Margot Delaet en Saskia Stehouwer verzorgen een engelstalig poëtisch lunchprogramma tijdens de conferentie Pathways to Sustainability van de Universiteit Utrecht. 

26/10/24
De vuurvlieg, de aardbei en de zeeschildpad. Een voorstelling met gedichten, tekeningen, informatie en muziek door de Klimaatdichters. Zeeland (NL), Nacht van de Nacht, bij Filmtheater Zierikzee, 20 uur.

 

22/09/2024

Screening van de kortfilm 'Laat alles hier aarden' (coördinatie Sara Eelen) tijdens Poetik Bazar in de Hallen van Schaarbeek. Met optredens van klimaatdichters Moya De Feyter en Saskia Stehouwer. 11-12.30 uur.

 

13/07/24

De tweede aflevering van de Klimaatdichterspodcastserie Redden wat je raakt wordt opgenomen tijdens het festival Dichters in de Prinsentuin op 13 juli. Dichter van dienst is Kira Wuck en Leonie Moreels schrijft een gedicht. Hosts: Klimaatdichters Pim Cornelussen en Moya De Feyter. Hier vind je meer info.

07/07/24
De vuurvlieg, de aardbei en de zeeschildpad. Een voorstelling met gedichten, tekeningen, informatie en muziek door de Klimaatdichters. Watou kunstenfestival: 15 uur en 17uur - meer informatie vindt u hier. Ook de poëtische kortfilm Laat alles hier aarden, gecoördineerd door Klimaatdichter Sara Eelen, zal op Watou vertoond worden. 

08/06/24 De eerste aflevering van de Klimaatdichterspodcastserie Redden wat je raakt wordt live opgenomen tijdens Poetry International, van 14.30 uur tot 15.30 uur. Gasten: Renée Rooijmans en Astrid Haerens. Kijk hier voor meer informatie en tickets.

11/05/24 
De tweede editie van de Klimaatdichters Leesclub! De leesclub vindt plaats tussen 15 en 17uur onder leiding van Margot Delaet. Verzamelen om 14.45 uur bij de ingang van Natuurhistorisch Museum van Rotterdam (Westzeedijk 345, 3015 AA). We lezen John Bergers Waarom naar dieren kijken, vertaald door Peter Bergsma. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@klimaatdichters.org.

05/05/24 

VLIEGERPLEIN ijvert voor een nieuwe bestemming voor het luchthavengebied van Deurne en meer ruimte voor natuur, cultuur en recreatie. Welkom op het Vliegerplein Café op zondag 5 mei in de Theatergarage in Borgerhout, Bouwhandelstraat 72, van 14:00 tot 17:00. Naast informatie krijgt u een korte poëzievoordracht door Klimaatdichter Ann Van Dessel. Nadien is er praatcafé. Meer info: vliegerplein.be
 

18/04/24 

Opening van VERS UIT DE TUIN: Petrus Hondius' dichterlijke wegwijzer door het 17e-eeuwse landschap. Met Klimaatdichter Margot Delaet. Markt 2, Axel, www.hetwarenhuis.nl i.s.m. Universiteit Gent.

13/04/24 
Klimaatdichter Mirte van den Bos organiseert een workshop Klimaatpoëzie schrijven in Edodorp Zuiderveld in Nijmegen. Je kunt je inschrijven via:
https://docs.google.com/forms/d/1wCxTfKBEN-nyp_IQ0ASTJcmIaQF-s3aDTgBeaK6ZRkM/edit.


31/03/24 Tot 31/03 kun je gedichten inzenden voor de Mundio Gedichtenwedstrijd "Klimaatdichters: van angst naar hoop". Hier vind je meer informatie.
 

30/03/24 
Op zaterdag 30 maart is het zover! De derde editie van het Reclaim the seeds-festival in Ecodorp Zuiderveld in Nijmegen. Er is een zadenruilmarkt, veel verschillende kraampjes, kunst, workshops, lezingen, impro-theater, muziek en wildplukwandelingen. Ook is er een lunch en diner op donatiebasis. Namens de Klimaatdichters treden op Rosanne de Boer, Marijn de Bruin en Saskia Stehouwer
Hier vind je meer informatie.

 

22/03/24 
XR Arnhem/Renkum organiseert een ludieke actie op vrijdag 22 maart in het kader van Wereldwaterdag. De actie is gericht tegen papierfabriek Parenco, die jaarlijks enorm veel water aan de natuur onttrekt. Met o.a. een optreden van Klimaatdichter Marion Steur.

18/02/24
De vuurvlieg, de aardbei en de zeeschildpad. Een voorstelling met gedichten, tekeningen, informatie en muziek door de Klimaatdichters.
Zaal 3, Den Haag, tickets hier te koop.

17/02/24
Watlab salon: vogels & verdwaalde mensen
Hoe maak je de natuur tot personage? Welke rol heeft klimaatverandering in fictie? Dit zijn vragen die in de maakprocessen van Watlab residenten Moya De Feyter & Frederik Van den Stock voorkomen. In het salon nemen ze je mee in mogelijke antwoorden op deze vragen. Speciale gast: Eva Meijer. Presentatie: Carmien Michels. Arenberg, Antwerpen, 20.30 uur. Meer informatie vind je hier.


11/02/24
Eerste bijeenkomst van de Klimaatdichters Leesclub over Onderling van Miek Zwamborn. Van 17-19u in Bozar (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel). Om kwart voor vijf verzamelen we in de inkomhal. Deelname is gratis, en we voorzien een broodje of kom soep voor alle deelnemers. Schrijf je in door een e-mail te sturen naar info@klimaatdichters.org, wij sturen je een bericht terug om te bevestigen dat je bent ingeschreven! We hebben plaats voor 15 mensen.

26/01/24
Première van De vuurvlieg, de aardbei en de zeeschildpad. Een voorstelling met gedichten, tekeningen, informatie en muziek door de Klimaatdichters.
VONK & Zonen, Blikfabriek, Hoboken, BE --> tickets hier te koop!

04/11/23

De Klimaatdichters maken een collectief kunstwerk in tekst, beeld en landschap, in het kader van ArtACT, een Europees project dat activisme en kunst samen wil brengen. Komt allen meedoen aan de laatste woordlegging!
4 november 2023, Hobokense Polder.

04/11/23

Maartje Smits draagt vanaf 20.00 uur klimaatgedichten voor tijdens de Amsterdamse museumnacht in het Artis Groote Museum.

09/11/23

Bart Vonck draagt tussen 20.00 uur en 21.00 uur klimaatgedichten voor tijdens de vernissage van een expositie over klimaat(on)rechtvaardigheid.

Locatie: Gemeenschapscentrum Elzenhof, Kroonlaan 12, Elsene

11/11/23, 14.00 uur 

70+middagen van het Watersnoodmuseum in het auditorium in het Vijfde Caisson, gelegen naast het Watersnoodmuseum. Dit jaar wordt herdacht dat de watersnoodramp zeventig jaar geleden plaatsvond. Met klimaatdichters Bert Deben, Lebuin D'Haese, Monique Bol en Daniel Billiet (duo)

 

21/10/23, 15.00 uur

De haas, de roggelelie en de regenworm speelt in het Johan van Veen Auditorium bij het Watersnoodmuseum (Ouwerkerk, Zeeland, NL) in het kader van de herdenking van de de watersnoodramp, zeventig jaar geleden. Een middag door de Klimaatdichters met gedichten, beelden, informatie en muziek. Met Klimaatdichters Maud Vanhauwaert, Moya De Feyter en Saskia Stehouwer, wetenschapper Pieter Van De Walle en muzikant Ewout Lehoucq. Beelden en animaties van Babette Wagenvoort. Hier meer informatie.

17/10/23

De haas, de roggelelie en de regenworm speelt in Cultuurcentrum Hasselt. Een avond door de Klimaatdichters met gedichten, beelden, informatie en muziek. Met Klimaatdichters Maud Vanhauwaert, Moya De Feyter en Saskia Stehouwer, wetenschapper Pieter Van De Walle en muzikant Ewout Lehoucq. Beelden en animaties van Babette Wagenvoort. Hier meer informatie.

30/09/23

Klimaatdichters Bertje van Delden, Alex Gentjens, Marion Steur en Monique Wilmer-Leegwater dragen tijdens het evenement Dichter bij de natuur doorlopend en afwisselend gedichten voor. Locatie: Reggetuin, Kerkstraat, Goor, 14.00 - 16.00 uur. Tickets: € 5,00.

24/9/23

Op zondag 24 september zijn de Klimaatdichters aanwezig op Poetik Bazar, een poëziemarkt in de Hallen van Schaarbeek, waar zij hun videoproject voor artACT voorstellen. Coördinator Sara Eelen vertelt meer over ArtACT, Moya De Feyter, oprichter van de Klimaatdichters, interviewt een van de dichterlijke duo's over hun bijzondere samen-schrijfproces, en drie gedichten worden voorgedragen die speciaal voor het project geschreven zijn. De Franse dichter Anna Serra, die vergelijkbare thema's aansnijdt in haar poëzie, zal reflecteren op de gedichten met eigen werk.

 

18/9/23

Klimaatdichter Moya De Feyter treedt op tijdens de Klimaathappening Halen we het nog? op het Capucienenplein in Hasselt, georganiseerd door Grootouders voor het Klimaat. Klimaatdichters Mieke Paulissen en Saskia Stehouwer lezen gedichten voor bij de stand.
 

9/9/23,14.00 uur

70+middagen van het Watersnoodmuseum in het auditorium in het Vijfde Caisson, gelegen naast het Watersnoodmuseum. Dit jaar wordt herdacht dat de watersnoodramp zeventig jaar geleden plaatsvond. Met klimaatdichters Cora de Vos, Emma Crebolder, Monique Bol en Daniel Billiet (duo).
 

16/5/23

Klimaatdichter Karin Lachmising draagt voor tijdens een manifestatie van Milieudefensie. Locatie: Rabobank, Croeselaan, Utrecht.

Tijdstip: 18.30 - 20.30 uur.
 

15/5/23

Klimaatdichters Will Kranendonk en Wouter van Heiningen geven workshops op middelbare scholen in Den Haag.

29/4/23

Workshop 'SOS (Schrijven over systeemfalen)' door klimaatdichter Sara Eelen op schrijfdag (Brussel). --> inschrijven kan hier!

 

8/4/23, 14.00 uur 

70+middagen van het Watersnoodmuseum in het auditorium in het Vijfde Caisson, gelegen naast het Watersnoodmuseum. Dit jaar wordt herdacht dat de watersnoodramp zeventig jaar geleden plaatsvond. Met klimaatdichter Els de Groen en Cora de Vos.

 

6/4/23 

Klimaatdichter Will Kranendonk houdt een voordracht bij de Unie voor Waterschappen in Den Haag.
 

12/3/23

De haas, de roggelelie en de regenworm speelt in Zaal 3, Den Haag. Een avond door de Klimaatdichters met gedichten, beelden, informatie en muziek. Met Klimaatdichters Maud Vanhauwaert, Moya De Feyter en Saskia Stehouwer, wetenschapper Pieter Van De Walle en muzikant Ewout Lehoucq. Beelden en animaties van Babette Wagenvoort. Tickets kun je hier bestellen.

28/1/23

Klimaatdichters Moya De Feyter, Pim Cornelussen, Pieter Vande Walle en Sara Eelen treden op voor Finis Terrae in de Nottebohmzaal in Antwerpen tussen de werken van Jeffe De Brabandere en Gideon Kieffer.

14/12/22

De Koninklijke Kunstkring Lucasgezellen organiseert in december een klimaatexpo in het STEM te Sint-Niklaas. Klimaatdichters uit het Waasland schreven haiku's bij de tentoongestelde werken. Op woensdag 14 december staan klimaatdichters Norbert De Beule, Frank Pollet, Hilde Van Cauteren en Jana Arns op het podium! Het voorprogramma wordt gebracht door de cursisten schrijven van d'Academie Podium te Sint-Niklaas. Een boeiende avond die wordt afgesloten met een glaasje en babbel! Gratis toegang.
 

9/12/22

De haas, de roggelelie en de regenworm speelt in de Blikfabriek in Hoboken (i.s.m. VONK&Zonen). Een avond door de Klimaatdichters met gedichten, beelden, informatie en muziek. Met klimaatdichters Maud Vanhauwaert, Moya De Feyter en Saskia Stehouwer, wetenschapper Pieter Van De Walle en muzikant Ewout Lehoucq. Beelden en animaties van Babette Wagenvoort.

2022

Voor het project Stadsgroen gaan de Klimaatdichters samen met Rataplan en stadsdichter Seckou op zoek naar de favoriete plekjes groen van bewoners in Antwerpen en schrijven daarover een gedicht op maat. Weet jij ook een bijzondere plek die vereeuwigd moet worden? Stuur jouw 'groen geluk' naar iedereenstadsdichter@rataplanvzw.be

27/11/22

Alternatieve klimaattop, een organisatie van Theater aan de Parade Den Bosch, met klimaatdichters Joke van Leeuwen, Vrouwkje Tuinman en Emma Crebolder. Meer info en tickets: https://www.theateraandeparade.nl/programma/de-alternatieve-klimaattop/5621


27-30/10/22

Tijdens het Warming Up festival in de Tolhuistuin in Amsterdam sluiten de Klimaatdichters dagelijks de Aftertalk-show af met een gedicht. Met o.a. Will Kranendonk, Meliza de Vries en Saskia Stehouwer. https://wearewarmingup.nl
 

25/09/22

Klimaatdichters Saskia Stehouwer en Meliza de Vries geven een voordracht tijdens de opening van het project ‘Klimaat op Straat’ (14.00-18.00 uur) van het Klimaatmuseum. Locatie in en rond buurthuis Lola Buitenpost in Amsterdam Zuid-Oost https://www.klimaatmuseum.nl/

24/09/22

Will Kranendonk en Suzanne van Leendert vertegenwoordigen de Klimaatdichters op het Groene Zorg Festival in de Metaalkathedraal in Utrecht https://www.groenezorgalliantie.nl/event-details/festival

18/09/22

VONK&Zonen organiseert Dak der Lusten i.s.m. de Klimaatdichters. Wat als we de aarde niet meer behandelen als een bron die maar blijft geven, maar als een partner of een minnaar? Het Dak der Lusten neemt je mee in een ecologisch extravaganza. Met Ten adem, Yousra Benfquih, Moya De Feyter & Saskia Stehouwer. Locatie: dak het paleis, Antwerpen. Tickets: https://www.arenberg.be/nl/programma/dak-der-lusten/861/

17/09/22

Eerste Meet&Green Klimaatdichters! Locatie: Kubusbibliotheek Permeke, Antwerpen. Tussen 15 en 18 uur workshops en groepsactiviteiten, van 20 tot 22.30 open mic.

03/09/22

Klimaatdichters Karin Lachmising, Diet Groothuis en Cora de Vos dragen klimaatgedichten voor tijdens het evenement 'Dichter bij de Natuur'.

Locatie: De Groene Afslag, Amersfoortsestraatweg 117, Laren

Tijdstip: 12.00 uur tot 16.00 uur.

https://fetedelanature.nl/activiteit/dichter-bij-de-natuur/

28/08/22

Klimaatdichters Marjan De Ridder, Adilça Rodrigues Soares en Moya De Feyter dragen voor tijdens een luisterwandeling in Kiewit, georganiseerd door CCHA: Luister­wandelingen | cultuurcentrum Hasselt (ccha.be)

27/08/22

Een bont gezelschap van toonaangevende klimaatdichters laat tijdens poëziefestival Het Park Vertelt op het Klimaatdichterspodium in een doorlopende estafette van zich horen. Saskia Stehouwer opent om 14.00 uur het festival en Thomas Möhlmann sluit het 's avonds af.

Locatie: Park Hartenstein, Utrechtseweg, Oosterbeek

Klimaatdichterspodium: 14.30 uur - 17.30 uur

Meer info: https://hetparkvertelt.nl/

11/08/22

Klimaatdichter Annelie David treedt op in het Museum Arnhem in het kader van de tentoonstelling ‘Tenminste Houdbaar Tot’ met als onderwerp klimaatverandering, natuurbehoud, milieuvervuiling. Tenminste Houdbaar Tot toont de verschillende manieren waarop kunstenaars vanaf de 17de eeuw tot nu de natuur verbeelden. 

30/06/22

In de Overbeke Kerk in Wetteren dragen klimaatdichters Jana Arns, Lotte Dodion, Sara Eelen, Moya De Feyter, Shari Van Goethem en Anne Provoost tijdens festival STROOM in een intieme setting van originele, kleurrijke huisjes klimaatgedichten voor. Op het plein voor de kerk hangen op grote spandoeken gedichten van Yousra Benfquih, Heidi Koren, Kate Schlingemann en David Troch.

Meer info en tickets: https://www.stroomfestival.be/nl/programma/poezie-de-klimaatdichters/6/

06/06/2022

De A duurzame energiecoöperatie Apeldoorn viert met een groot feest haar tienjarig bestaan. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur zal Els de Groen klimaatgedichten voordragen op het feestterrein in en om het ACEC-gebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn. Toegang gratis. Zie ook www.de-a.nl.

28/05/22

Op zaterdag 28 mei 2022 organiseren de Zuidelijke Afdeling van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde en Bibliotheek Bibliorura in Roermond een middag over klimaatfictie, het genre dat de relatie tussen literatuur en klimaatverandering centraal stelt. Met Marieke Winkler, Marjolein van Herten en Moya De Feyter. Voor info en tickets kijk hier.
 

26/05/22

Voor aanvang van de theatervoorstelling 'Overvloed' draagt Pim Cornelussen klimaatgedichten voor. Deze klimaatavond is een organisatie van Theater aan de Parade in Den Bosch en maakt onderdeel uit van de serie klimaatmakers waarin verschillende perspectieven op de klimaatcrisis worden belicht.

Locatie: Perron-3, Hoff van Hollantlaan 1, Rosmalen. Tockets kunt u hier bestellen.
 

22/05/22

Ontdek het werk van de Klimaatdichters tijdens het klimaatfestival Wevelgem op zondag 22 mei. Xavier Roelens zal gedurende de middag drie keer een voordracht geven. Verspreid over de wandelroute van ongeveer 5 km vindt u klimaatgedichten van Jana Arns, Paul Demets en Shari Van Goethem.

Meer info: https://www.wevelgem.be/klimaatfestival

30/04/22

Het landelijke zadenruilfeest Reclaim The Seeds komt zaterdag 30 april naar Nijmegen. Namens de Klimaatdichters zullen Rosanne de Boer, Mirte van den Bos, Heidi Koren en Will Kranendonk een voordracht geven.

Locatie: Ecodorp Zuiderveld, Alfred Hitchcockstraat 42

Tijdstip: 12.00 - 20.00 uur

Voordracht: 18.00 uur

21/04/22

Klimaatdichter Onno-Sven Tromp draagt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een aantal gedichten voor tijdens het jaarlijks symposium van Follow This, een stichting die er alles aan doet om te zorgen dat olie- en gasbedrijven zich houden aan de doelstellingen van het Parijs-akkoord.

30/03/22

Méland Langeveld levert namens de Klimaatdichters een bijdrage aan een speciale klimaatavond, een organisatie van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam in samenwerking met de Duurzame 100 van dagblad Trouw.

20/03/22

Klimaatdichter Will Kranendonk leest voor tijdens een van de gesprekken over vrijheid georganiseerd door Huis van de Letters en het Comité 4 en 5 mei. Op 20 maart zijn Tim Hogenbosch en Qader Shafiq te gast. Het programma is van 14.30 tot 15.30 uur in de Marienburg te Nijmegen. 

05/03/22 

Klimaatdichter Marion Steur geeft zaterdag 5 maart tijdens de landelijke dag van het IVN Groen Traineeship een workshop klimaatdichten van 13.15 uur tot 14.30 uur en van 14.45 uur tot 16.00 uur in de biologisch dynamische landbouwschool Warmonderhof, Wisentweg 10 in Dronten.

27/01/22 t/m 02/02/22
Tijdens de poëzieweek, thema 'natuur':

26/1 - 20u, Bibliotheek Sint-Niklaas: Mattijs Deraedt en Moya De Feyter

27/1 - 12u30 tot 14u, Bibliotheek Oostende: Wim Vandeleene en Steven Van Der Heyden

27/1 - 20u15, Bibiotheek Bist (Wilrijk): Joke van Leeuwen en Max Greyson

1/2 -19u30 - Bibliotheek Arendonk: Bart Moeyaert

3/2 -16u tot 17u - Bibliotheek Knokke-Heist: Anne Provoost en Jana Arns

2/2 - Bibliotheek Oosterzele: Willie Verhegghe

4/2 - Sara Eelen, Zottegemse Rederijkerskamer (Geannuleerd)

10/11/21

Klimaatdichters Moya De Feyter en Saskia Stehouwer gaan in gesprek met de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog over broze mensen op een broze aarde, bij het African Studies Centre in Leiden. Het gesprek is online bij te wonen via deze zoom-link.

19/11/21

Klimaatdichters Willem Anker, Eelkje Christine Bosch en Hanneke van Eijken brengen speciaal voor de gelegenheid geschreven werk op 'Seizoensverlies', Leeszaal Rotterdam West


23/10/21

Klimaatdichter Maud Vanhauwaert op 'Een beter klimaat? Waar te beginnen', De Roma (Antwerpen)
 

17/10/21
Klimaatdichters Moya De Feyter, Shari Van Goethem en Amina Belôrf op Ecopolis (Brussel en Kortrijk)

10/10/21
Klimaatdichters op grote klimaatmars 'Back to the climate' (Brussel), met optreden van Max Grayson 

03/10/21

Klimaatdichter Pim Cornelussen op Show your stripes (Z33, Hasselt)

19/09/21

Babelbad op de Babelbühne (Archipel, Antwerpen), gecoördineerd door klimaatdichter Moya De Feyter en Jeyda Yagiz. Met poëzie in het Fries, Portugees, Nederlands, Kaapverdiaans, Mazurisch, Engels en Spaans van Syds Wiersma, Adilça Rodrigues Soares, Ale Oseguera, Annelie David, Belén Berlín en Yousra Benfquih. Over onze heerlijk verscheiden planeet, over uitstervende talen, dieren en planten, over het verband tussen taal en thuis en geschiedenis, over poëzie als antidotum tegen verdeeldheid.


29/08/21
Poëtische wandeling (als deel van cultuurweekend), in samenwerking met Rataplan en als onderdeel van het project Stadsgroen - met klimaatdichters Yousra Benfquih en Hilde Keteleer:
https://www.rataplanvzw.be/e/poetische-wandeling
of https://www.facebook.com/events/141865208100610/?ref=newsfeed

Kijk ook eens naar deze oproep rond stadsgroen:
https://www.rataplanvzw.be/p/wat-is-jouw-favoriete-plekje-natuur-in-de-stad

29/08/21
Klimaatdichters in Permeke om 11u, 12u en 13u (als deel van cultuurweekend) - met Frederik De Laere, Jana Arns, Leen Pil, Sara Eelen en anderen.
https://www.permeke.org/cultuurweekend

27/08/21Samenwerking met natuurpunt, in het Bos - met klimaatdichters Pieter Van de Walle & Lies van Gasse, 5 euro inkom https://www.natuurpunt.be/agenda/verhaal-de-natuur-49220

 

26/08/21

Heimbostelen langs angsten en verlangens: Performance aan zee door de Klimaatdichters en Taal voor de toekomst. Kijkduin aan Zee (NL). Georganiseerd door Arita Baaijens en Diet Groothuis.
De zee spreekt, niet in mensentaal maar wel met grote zeggingskracht. Wij
gaan luisteren en de indrukken van het woordloze gesprek verwerken we in
een groepsgedicht en bewegingstaal. Wie mee wil doen kan zich aanmelden bij Arita op dit mailadres: baaijens@xs4all.nl
 

15/08/21
The Great Green Wall - Film en ontbijt

De prachtige documentaire ‘The Great Green Wall’ volgt de creatie van een ‘groene muur’ in Afrika, om de verwoestijning van het continent tegen te gaan.

Na de filmvertoning betoveren klimaatdichters Sara Eelen, Maarten Inghels en Johanna Pas je met hun poëtische woorden. Met ontbijt!

Het Entrepot, Binnenweg 4, 8000 Brugge, 9.00 uur.
https://republiekbrugge.be/agenda-detail/the-great-green-wall-film-ontbijt/


15/07 en 16/07/21

Klimaatdichters te gast bij Musea Brugge.
Op 15 juli gaan in de tuin van het Gezellehuis klimaatdichters Daniël Billiet, Monique Bol, Frederik Lucien De Laere, Yanni Ratajczyk, Xavier Roelens en Steven Van Der Heyden in dialoog met de ecologische gedichten van Guido Gezelle o.l.v. gastvrouw Shari Van Goethem.
Op 16 juli zoeken de Klimaatdichters inspiratie in de sociaal geëngageerde installatie 'Biomodd'. Voor meer informatie en tickets klik hier.

12/06/2021

De Klimaatdichters verzorgen twee programma's op Poetry International in Rotterdam. Een gesprek over het klimaatvraagstuk en een programma rond de bundel Zwemlessen voor later. Ook zijn er poëtische kasjes te vinden in Katendrecht! Kaarten (live of online) koop je hier.

vanaf 20/3/2021 tot 8/5/2021

De Klimaatdichters verstoppen in verschillende dorpen en steden poëtische paaseieren.  

30/05/2021

De Klimaatdichters treden op in de bibliotheek van Genk.

22/04/2021 

Online poëzieavond 'De natuur is hier' met klimaatdichters Meliza de Vries en Saskia Stehouwer, georganiseerd door Bibliotheek Amstelland. De avond gaat over bedreigde planten en dieren en hoe de mens zich verhoudt tot de natuur. Het thema van de Maand van de Filosofie is ‘De natuur was hier’.

16/04/2021 

Liederen voor het leven: een multidisciplinaire avond over bedreigde soorten door de klimaatdichters. In Pakhuis de Zwijger, Amsterdam en via de Livecast. Voor meer info kijk hier.

16/04/2021 

Liederen voor het leven: een multidisciplinaire avond over bedreigde soorten door de klimaatdichters. In Pakhuis de Zwijger, Amsterdam en via de Livecast. Voor meer info kijk hier.

voorbij

Schermafbeelding 2020-06-09 om 18.28.04.

14/03/2021 

De Klimaatdichters treden op tijdens de Klimaatzaak / het Klimaatalarm:
 

1.       Ieper: Sylvie Marie, (Marie-Elise Bettens, aanwezig, maar gaat niet voordragen)

2.       Mortsel: Hilde Keteleer & Ann Van Dessel

3.       Leuven: Geert Simonis (stoepkrijtgedicht)

4.       Antwerpen: Peter Theunynck  (en misschien Sara Eelen en Pieter Van de Walle)

5.       Ganshoren: Jan Ducheyne

6.       Diepenbeek: Joris Iven

7.       Mechelen: Frank Mathay

8.       Gent: Daniel Billiet

9.       Sint Niklaas: Jana Arns

10.     Kortrijk: Xavier Roelens 
11.     Deventer: Alex Gentjens

10/02/2021

NO TIME TO WASTE, aflevering: Hoop is hard werken: de onmacht én kracht van verhalen. Met Rebekka de Wit, Steven Vroman, Moya De Feyter en Mahlu Mertens. Online event van 20.00 - 21.30 uur. Aanmelden via Kunstencentrum Vooruit.

29/01/2021

De Klimaatdichters treden op in Destelheide.

12/12/2020 

Online event van Poets for the Planet. Moya De Feyter vertelt over de klimaatdichters en draagt voor! 

08/12/2020 

W/ONDERSTROOM (Pulse)

een netwerkmoment waarop iedereen een stem heeft, een honderdtal mensen uit de cultuur-, jeugd- en mediasector worden samengebracht om acties te ontwikkelen om onze wereld vanuit cultuur te verduurzamen.

27/11/2020

Alexis de Roode vertegenwoordigt de Klimaatdichters op een actie van Extinction Rebellion (Black Friday) in Utrecht. 

29/11/2020 GEANNULEERD

Lancering de Klimaatdichters + boekpresentatie op Ruigoord (Amsterdam)

19 - 20/09/2020

De Klimaatdichters op festival Vibe of the Earth (Bergen)

08/10/2020

De Klimaatdichters op Trouw Duurzame 100 (Amsterdam)

17/10/2020

De Klimaatdichters op Klimaatfestival Antwerpen, Lyrisch Ziedend (Antwerpen)

31/10/2020
Online lancering Zwemlessen voor later, dichtbundel door de Klimaatdichters.

31/10/2020 > live evenement verplaatst naar 20/03/2021

Lancering de Klimaatdichters + boekpresentatie Zwemlessen voor later in STORMKOP (Antwerpen) 


 

bottom of page