top of page

Educatief pakket en workshops

Namens de Klimaatdichters maakte Marjan de Ridder een uitgebreid educatief pakket dat gebaseerd is op de gedichten uit het ArtACT-project Laat alles hier aarden. Het pakket telt meer dan 130 pagina's en bevat complete workshops klimaatpoëzie, die bestaan uit oefeningen, spelletjes, schrijfopdrachten, werkvormen en kunstzinnige intenties die onze visie en het project ArtACT ondersteunen. De hele bundel is zo uitgewerkt dat elke doelgroep aan klimaatpoëzie kan doen. Bijvoorbeeld: wil jij met mensen met jongdementie werken, dat kan!

Wil jij workshops geven bij het project ArtACT? Volg de cursus, krijg een handleiding en beland in de databank.


Wil jij meer actief klimaatpoëzie verspreiden? Lijkt het jou heel fijn om niet steeds een workshop te moeten ontwerpen vanuit het niets, dan is dit jouw kans om een korte workshop te volgen en daarna vrijgeleide te krijgen om op jouw manier met het pakket en ons promomateriaal Nederland en Vlaanderen te doorkruisen. Wij legden de minimumgage al voor jou vast, wij ontwierpen promomateriaal dat je naar scholen, jeugdhuizen, universiteiten, groeperingen, cultuurhuizen en woonzorgcentra kunt sturen. Je maakt enkel nog een e-mail om jezelf voor te stellen. Zo hopen we meer aandacht te brengen naar het klimaat, ons project ArtACT en de kortfilm Laat alles hier aarden, en poëzie.
 

InfoWorkshops (1).jpg

We worden ondersteund door Auteurslezingen Vlaanderen en de Schrijverscentrale, dankzij het Poëziecentrum. Volg jij straks een workshop? Dan belandt jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer in een databank. Voor de eerste 35 workshops leggen we 100 euro bij: dit gebeurt via Auteurslezingen Vlaanderen of de Schrijverscentrale, niet via de Klimaatdichters, wij bezorgen wel een namenlijst aan deze partners. 

Wanneer en waar?

 

30/05/2024  online workshop plaats van 19.00u tot 20.30u.

 

15/06/2024  workshop in jeugdhuis Govio te Kalmthout van 13.30u tot 16.30u.

 

23/06/2024  workshop in Het Stroomhuisje te Eindhoven, van 14u tot 16u met een culinair moment tot 17u

                      voor deze sessie vragen we 10 euro voor drank en hapjes. 

Wiegeeftdeworkshops.jpg

Twee volgende data worden later nog vrijgegeven. Je kunt op het inschrijfformulier aanduiden dat je op de hoogte wil worden gehouden. 


Inschrijven voor de workshop kan via dit formulier. De workshops zijn alleen toegankelijk voor aangesloten Klimaatdichters.

 

Ben je ingeschreven? Dan zul je worden gecontacteerd door Marjan De Ridder (marjanderidder@live.be).

 

We hopen dat jullie massaal gebruik maken van deze kans!

bottom of page