top of page

Klimaatdichters Leesclub

Lezen om je te laten inspireren

In 2024 organiseren wij vier leesclubbijeenkomsten, steeds rond een ander boek en op een andere plek. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.

De eerste bijeenkomst vond 11 februari plaats in Bozar, voorafgaand aan het Klimaatdichters-evenement Poets of the anthropocene. We bespraken  Onderling (Van Oorschot, 2023) van Miek Zwamborn. Onderling is een intieme ontmoeting met een landschap. “Via gedichten, brieven, essays, tekeningen, plattegronden en foto’s gidst Zwamborn de lezer langs vulkanische erupties, millennia oud trilveen, ontvolkte akkers, Keltisch oerbos, fluctuerend wad, wuivend waterwoud en een alles overkoepelend luchtruim.” Klimaatdichter Margot Delaet organiseerde de samenkomst, Pieter Van de Walle begeleidde het gesprek.

Op 11 mei is de eerstvolgende leesclub, ditmaal in Rotterdam!
 

Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de tweede editie van de leesclub van de Klimaatdichters! Die vindt op 11 mei plaats in het Natuurhistorisch Museum van Rotterdam (Westzeedijk 345, 3015 AA). We verzamelen om 14u45u aan de ingang van het museum. De leesclub eindigt om 17u. We lezen John Bergers Waarom naar dieren kijken, in vertaling van Peter Bergsma. 

Schrijf je in door een e-mail te sturen naar info@klimaatdichters.org 

bottom of page