De Klimaatdichters op Kunstenfestival Watou
De nieuwe fietsroute, ‘Zwemlessen voor later’ laat dertien klimaatdichters aan het woord. Het parcours brengt de fietser langs klimaatgedichten van Saskia van Leendert, Anke Cuijpers, Lies Van Gasse, David Troch, Jana Arns, Seckou Ouologuem, Heidi Koren, Yousra Benfquih, Jee Kast, Alex Gentjens, Sylvie Marie, Pieter Van de Walle en Sara Eelen.
Ook zal de kortfilm 'Laat alles hier aarden' het hele festival lang vertoond worden. De film past helemaal bij het jaarthema van Watou: Landscape of the imagination. Laat alles hier aarden wil het bedreigde landschap een stem geven.
Op de openingsdag van het Kunstenfestival, 6 juli, leggen we opnieuw het woord ‘hier’ met schelpen om 15u. Kom mee doen! Het resultaat blijft tijdens het hele festival liggen, onderhevig aan de weersomstandigheden.
Dit project werd onder leiding van Sara Eelen en Bas Schaevers ontwikkeld, in samen met Poëziecentrum voor Artact, een Europees project dat kunst en activisme wil verbinden. Kijk hier voor meer info.
Op 7 juli kun je ook naar de voorstelling 'De vuurvlieg, de aardbei en de zeeschildpad' komen kijken, om 15 uur en om 17 uur.
Een voorstelling over drie soorten die met uitsterven worden bedreigd door de steeds toenemende lichtvervuiling. Met teksten van Thomas Möhlmann, Sara Eelen, Moya De Feyter, Gemma Venhuizen, Anke Verschueren en Saskia Stehouwer. Met tekeningen van Babette Wagenvoort en muziek van
Nataniel Melo. Kijk hier voor meer info.
“Eind vorig jaar stond de Westhoek en ook Watou onder water. Het is duidelijk dat het klimaat verandert. Blijven we staan kijken of doen we er iets aan? De klimaatdichters willen met hun poëzie inspireren, verontrusten, mobiliseren en vooral moed geven om te zorgen voor deze wereld die onze thuis is.”
Michaël Vandebril, curator poëzie